tiistai 30. marraskuuta 2010

Ei oo mun homma! Ei ole minu töö!

Eilen oli päivä täynnä talvisia touhuja. Pipareiden paistoa ja ulkoilu, neulomista ja kynttilöiden polttoa.
Nuorimmaisen kanssa pipareiden paisto on hauska, kunhan aikaa on yllin kyllin, parin pellillisen jälkeen alkoi tuntumaan, että jos jo pääsisin itekseni hoitamaan loput. Että Mies tuli sopivasti keittämään itselleen kahvia, koetettiin saada tyttö taikinan kimpusta kahvinkeitto hommiin.. Huonolla menestyksellä. Tyttö rypisti kulmiaan ja sanoi "Ei oo mun hommia, tä leipominen on nyt mun homma!"
***
Eilne päev oli täis talviseid tegemisi. Piparkookide küpsetamist, lumes müramist, soki kudumist ja küünalde põletamist. Pesamunaga küpsetamine on tore siis kui aega on lõputult, peale paari plaaditäit tuli tunne, et kui täna tahame valmis saada, oleks hea, et saaksin ise kähku lõpud ära tehtud. Ja kuna Mees tuli just kööki endale kohvi keetma, proovisime meelitada tirtsu kohvikeetja abiliseks. Aga edutult. Tirts kortsutas kulmi ja teatas "See pole minu töö, minu töö on nüüd küpsetamine!"

Varusteet mukana - äidillä kamera, tytöllä lapio - kävime läheisessä puistossa etsimässä lintuja ja lumitöitä. Eipä pahemmin onnistanut kumpaakaan, linnut kun näyttää lähteneen pakkasta piiloon ja traktorit olivat auranneet tiet. Mutta ei se nyt niin haitannut. Jotain pientä saatiin kumpikin.
***
Varustused kaasa - minul fotokas, tirtsul lumelabidas - käisime lähedases pargis otsimas linde ja tegemist vajavat lumetööd. Polnud eriti õnne kummalgi meist, linnud olid ilmselt läinud külma eest peitu ja traktorid olid olid kõik teekesed kenasti puhtaks lükanud. Aga ei hullu, midagi saime ikka mõlemad!3 kommenttia:

 1. Tihase pilt meeldib koledal kombel!!!! (missugune kummaline sönakölks, kas pole? "koledal? ja kombel? et millestki ilusast rääkida.)
  Aga asja juurde tagasi - polnudki rohkem linde vaja ju! Hästi armas pilt, töepoolest. Kas sa natu putitasid kah arvutis? Et ääred veidi udusemaks?
  See uus fotokas on ikka väga öigetesse kätesse sattunud!

  VastaaPoista
 2. sirtsutirtsu - ikka pisut putitasin, pisut heledamaks ja pisut udu äärtesse :) endale meeldis see õrn taust, mis nagu kogemata tihasega kaasa tuli :)

  VastaaPoista
 3. Voi mitä kuvia! Ihanat nuo puistokuvat, aivan tosi hienoja. Ja piparit... nami! Itsekin tykkään niin pipareiden leivonnasta, mutta se taikinapalan kauliminen uudestaan ja uudestaan... se voi olla hieman turhauttavaa ensimmäisen parin kerran jälkeen, kun tuntuu että sitä vaan riittää ja riittää ;)

  VastaaPoista