maanantai 29. marraskuuta 2010

Onko entiseen paluuta!? Kas tagasi vanadesse rööbastesse!?

Olen kaivannut vanhaa tapaani päivittä blogiani. Merkata ylös arkisia kuulumisia ja turhanpäiväisyyksiä. Viimeaikoina, kuten varmaan olette huomannut, on ollut sellaista harvemmin tarjolla. Jotenkin en enää ehdi. Mökkiasiat - ensin etsittiin mökkiä, nyt tietoa mökin kunnostamiseen yms. - vievät oman ajan. Valokuvaus kiinnostaa enemmän ja enemmän ja on sekin alkanut viemään hieman enemmän aikaani, en valita, se on kiva. Joten nyt mietin tässä, että miten tästä jatkaisin. Mökille on oma blogi odotamassa merkintöjä, mut onko siinä järkeä, kun en tätä yhtäkään blogia oikein kerkeä päivittämään? Vai teenko tästä blogista tällaisen sekametelisopan jossa on kaikkea koti-arjesta valokuvakokeiluihin ja mökinremppaan? Tuumailen tätä loppuvuoden. Sinne asti jatkaan täällä säännöllisen epäsäännöllisesti.
***
Olen pisut puudust tundnud oma vanast blogi kirjutamise viisist - kirjutada üles lihtsaid argiseid hetki. Viimasel ajal, nagu ehk olete märganud, on siin sellist vähem näha olnud. Kuidagi nagu aega ei piisa enam! Maakodu asjad - kõigepealt otsisime kohta, nüüd infot koha kordategemiseks - võtavad kõvasti aega. Pildistamine tõmbab ikka rohkem ja rohkem ja on seegi hobi hakanud viima rohkem aega - ma küll ei kurda, see on tore. Niisiis istun siin ja mõtlen, et kuidas edasi. Maakodule on jub aoma blogi ootamas ülestähendusi, aga kas sellel on mõtet, kui isegi seda üht blogi ei jõua tahtmist mööda täita? Või teeks hoopis sellest blogist sellise kompoti kus kõik asjad kenasti sagamini sees, argielu, foto-katsetused ja maakodu remont? Mõtisklen selle üle aasta lõpuni. Niikaua jätkan jõudumööda siin.

***********************************
Jep! Olen kokeillut jo hieman uutta kameraani :) Tänä kokeilin myös uutta kameran mukaan tullutta objektiivia. Nami! Nautin! Uusia ulottuvuuksia! :) Olen myös oppinut hieman lisää kuvien käsittelystä, nautin siitäkin :) 
***
Jah! Ja olen juba proovinud oma uut fotokat :) Täna proovisin ka uut kaameraga kaasa tulnud zoom-objektiivi. Nam!! Naudin! Uued võimalused! Olen saanud aega uurida ka fototöötlusprogramme, naudin ka sellest :)

Lentokonekuva on kuvattu keittiön ikkunasta kesken pipareiden paiston.
***
 Lennuki pilt on tehtud köögiaknast, keset piparkookide küpsetamist.

**********************************************
Mutta muita kuulumisia:
Käytiin viime viikolla koko perheen kanssa Tukholmassa. Oli ihan kiva reissu vaikka laiva keinuttelikin aikalailla. Tukholmassa ei paljon muuta ehitty, kun käytiin VasaMuseossa , sitä vanhaa laivaa katsomassa. Lapset tykkäs, niin me aikuisetkin. Kummasti saatiin siellä monta tuntia kulumaan, vaikka mies mennessä sanoikin, että hänelle varmaan riittäisi, jos kattelis ulkopuolelta ikkunasta.. :)))  Mutta ei hän silloin ois näitä mukavia immeisia tavannut :
***
Mis me siis siin teinud oleme:
Eelmisel nädalal käisime kogu perega Stokholmis. Oli täitsa vahva reis, hoolimata sellest, et laev kõikus vahepeal päris koledasti. Stokholmis eriti muud ei tehtud, kui käisime Vasa Muuseumis seda vana merest tõstetud laeva vaatamas. Lastele meeldis. Meile suurtele kah, kuigi Mees alguses teataski, et talle piisab kui väljaspoolt aknast sisse vaatab..  :)) Aga siis ta poleks ju nende toredate inimestega kokku saanud :


***
Näin ne isommat lapset sitten yleensä mulle hymyilevät sitä "pepsodentti hymyä" jos heitä satun kuvaamaan :)
***
Nii need suuremad lapsed mulle siis tavaliselt naeratavad seda "pepsodent naeratust", kui neist pilt hakkan tegema :)

Laivan katosta löydettiin peili :)
***
Laeva laest leidsime peegli :)

3 kommenttia:

 1. Minä kannatan sitä sekametelisoppablogia! :-D
  Ehkä siksi, että omanikin on sellainen...

  Upea tuo laskeutumiskuva!!!
  Ja kuvat lapsistasi ovat aina kauniita :-)

  VastaaPoista
 2. Lennukipilt on super!!!!!!
  Ja peeglike-peeglike laes samuti.
  Ja palun ära oma blogi-butiiki kinni pane! Ikka on hetki, mil jaksad rohkem ja siis tuleb see veidi pöuasem aeg, aga las ta tuksub sul siin tasakesi edasi.

  VastaaPoista
 3. Sekasoppa kelpaa mullekin :)

  Se on sellasta, nälkä kasvaa syödessä ja kuvausinto hyvän kameran myötä!

  VastaaPoista