lauantai 25. lokakuuta 2014

Heräteostos. Plaaniväline ost.

Viime viikolla töistä kaupan kautta päiväkodille juostessaan pisti kaupassa silmään tyhjä lankakori ison tarjouslapun kanssa. Heijastava lanka, 2kpl 5 euron yhteishintaan. Korin pohjassa lymyilivät viimeset kaksi kerää. Joko ne näyttivät jotenkin säälittäviltä, tai sitten minuun iski pelko, että jään ilman, jos en heti ota näitä mukaan, joten ostin pois. En tiedä yhtään, mikä on tämän langan normaali hinta, enkä viitsi sitä tietoa etsiä, salaa vaan toivon, että tein hyvät kaupat.   Pitkään en ole mitään neulonut, mut tiedän jo, että näin syksyisin iltojen pimetessä tämä neulontainto iskee aina. Näin kävi nytkin - tänään iskin lankoihin kiinni. Ja nuorimmainen sai pipon. Pimeässä eteisessa taskulampun kanssa käytiin testaamassa, että heijastaako oikeastikin. Kyl heijasti! Ja tyttö tykkää. Ulkona tullaan pitämään sitä kypärämyssyn kanssa - niin ei pieni karheus haittaa. En pessyt enkä prässänyt, kun jostain syystä luulen langan heijastusominaisuuden siitä hieman kärsivän. Olenko tässä asiassa väärässä!?
***
Eelmisel nädalal töölt poe kaudu lasteaeda kiirustades, jäi poes silma tühi lõngariiul suure allahindlus sildiga - " helkiv (helkurniidiga) lõng, kaks tokki 5 euroga".  Riiuli nurgas häbenesid kaks viimast tokki. Kas nad nägid seal õnnetukesed välja või hakkas mul hirm, et kui nüud ei osta, siis jään ilma, aga koju ma nad tõin. Mul pole aimugi,  mis need lõngad muidu maksavad ja infot ka otsida ei viitsi, aga salaja loodan, et tegin hea ostu. Kaua, kaua pole ma miskit kudunud, aga tean, et iga aasta sügisõhtute hämardudes haarab mind vastupandamatu kudumis-soov. No täna see siis juhtus. Ja pesamuna sai mütsi. Käisime päris kohe pimedas esikus taskulambiga testimas, et kas ikka helgib. Helkis küll! Ma ei  pesnud ega pressinud seda mütsikut, sest kardan, et helkimisomadustele see just head ei tee, ja pesta tuleb seda tulevikus nii-kui-nii kes teab kui mitmeid kordi.

 Lopuksi ompelin vielä pipolle sydämen etupuolen merkiksi. Vaikka en hirveästi usko, että tyttö niin välittäisi, miten päin se pipo hänen päässään on. Ja mainittakoon vielä, että sydän oli tytön mielestä jotenkin outo...  ties vaik joudun purkamaan sen pois
***
Kõige lõpuks õmblesin mütsile punase südame, et tirts teaks mis pidi müts pähe käib. Kuigi ma eriti ei arva, et tal eriti vahet on, mis pidi see müts tal peas on. Ja olgu veel mainitud, et see süda on tirtsu meelest kuidagi imelik..  nii, et võib juhtuda, et pean selle sealt veel välja nokkima.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti