Teemat vaadates tuli kohe pähe mõte lavastada pilt peenest kontsaga jalanõust, mida keegi jooginõuna kasutaks ja sealt shampust maitseks. Aga, et iga kingsepp jäägu (vähemalt veel seekord) oma liistude juurde, siis ei lavastanud, vaid panen pilte meie argielust (ega mul pole selliseid peeneid kingi ka). Täna küpsetasime ülejäänud kartulipudrust ahjus kooke, ja eks need tuleb ju ikka mingi nõu sisse või peale panna, vähemalt neil päevadel, kui neid otse plaadilt kohe ära ei sööda. Ja täna oli selline päev. Alguses panin ikka sisse, siis tuli fotojaht meelde ja paningi hoopis peale. Pildi juurde kuulub vana ja palju kuuldud nõu "ära mängi söögiga"...
***
Tänään tehtiin jämä-muussista perunarieskoja. Ne tarvitsevat yleensä jonkun astian, ainakin päivinä jolloin niitä ei syödä loppuun ennen kuin ehdin nostamaan ne pelliltä pois. Ja tänään oli sellainen päivä. Ensin laitoin rieskat astian sisään, sitten muistin valokuvametsästyksen ja päätin laittaa PÄÄLLE. Kuvaan pitäisi lisätä vanha ja monesti kuultu neuvo "älä leiki ruualla"...
Ja teisel pildil (see mul erinevas kontekstis kusagil varem ka väljas olnud) annab noorem õde mingit nõu pisut vanemale õele. Aga millist, seda võib igaüks ise oma peas välja mõelda, sest mina ka ei tea... :)
***
Toisessa kuvassa nuorempi ihan selvästi neuvoo vanhempaa. Minkälaista neuvoa annetaan - siitä ei ole mitään hajua, saa ihan itse keksiä :)
Teiste nõud leiad SIIT
**
Lisää astioita/neuvoja löydät TÄÄLTÄ
ah, kui vahvad mõlemad, eriti see viimane pilt :)
VastaaPoistaPannkoogi pilt on ilus ja pannkoogid ise ka näevad väga isuäratavad välja.
VastaaPoistaMa tahaks nende kartulipudrukookide retsepti saada, nii isuäratavad teised. :)
VastaaPoistaKöögikata - mina teen neid nii, et panen pudrule lihsalt jahu juurde. Umbes nii, et 5dl putru ja 1,5 dl jahu +maitse järgi soola. Jahust pooled võiks olla odrajahu, aga ainult nisujahuga saab ka hakkama. Kui taigen liiga pehme jääb, võib jahu juurde panna. Siis käte vahel teed sobivad koogid (kui taigen kipub käte külge jääma, siis olen tõstnud lusikaga sobiva taignapalli kausikesse jahu sisse ja puistanud pallile igalepoole jahu peale enne kui koogks vormin, minumeelest nii tulevadki lahedamad- jäävad pealt pisut jahused :) Ahjus 250 kraadi juures küpsetada kuni saavad kuldpruuni värvi, umbes 10-15 min. Soomes on sellise kartulipudrust tehtud koogi nimi PERUNARIESKA. Ah jaa, kanamuna võib ka taigna sisse panna, meie ei pane. Samasorti koogikesi teeme ka kaerahelbepudrust, kui üle jääb. Soojalt ja võiga on väga hääd :)
VastaaPoistaTüdrukud on armsad. Tõeline naiselik nõuanne on sellelt pildilt näha:) Tänud jagamast.
VastaaPoistaJaa, häid pilte teed. Vaatasin ka nagisse. Peaks ka fotoshoppima hakkama, programm on olemas, aga millegipärast pole installinud. Olen niisama kaamera enda kaasaantud programmidega läbi ajanud. Sain juba yhe profi käest pragada, et miks ma fototöötlust eiran...sina oled heaks praktiliseks kinnituseks.
VastaaPoistaNagis vöiks muidugi peale kaamera margi ka kasutatud programmi näitajad laias laastus yleval olla, aga kuna ma seal sees pole, ei saa ka seal kommenteerida. Vöi kuidas teil seal asjad käivad...
vuuduu - töötlemine on lõõgastav tegevus :) Windows Live tava-programmiga saan tavaliselt ära tehtud, mis vaja (ka seekord). Kui rohkem aega mängida, siis selleks olen installinud netist paar tasuta programmi, kus huvitavaid filtreid (PhotoScape ja VirtualStudio) Lisaks olen proovinud Picasa ja Picniku tasuta programme. Kaamera annab muidugi ka võimalusi, aga pean tunnistama, et pole saanud aega nendega eriti tutvuda ja katsetada, ehk kunagi ... Nagi on tore koht, soovitan soojalt, aga eks see ole nii, et kui tahad oma fotodele kommentaare saada, siis pead ka ise olema suhteliselt aktiivne kommenteerima teiste pilte.. Korralikku kriitikat seal harvem antakse, kõik seda ei soovigi. Aga ütleme nii, et õhkkond on innustav ja kannustav ja nippe jagatakse heameelega :) Kommenteerimiseks tuleb jah, registreeruda ja sisse logida.
VastaaPoistasuur tükk ajab suu lõhki, võiks esimese pildi pealkiri ka olla. retseptinõuanne on huvitav lähenemine sellele teemale.
VastaaPoistafotoshopingust veel niipalju, et kui sellega liiale minnakse ei ole pildid enam originaalid vaid mutatsioonid. omamoodi liik. samas väike meik on teinekord täiesti asjakohane.
Esimene on selline kokaraamatu koloriit, et nälg tuleb peale :) Aga ma armastan kokaraamatuid.
VastaaPoistaTeine mulle meeldib väga nii dünaamika kui sisukuse poolest, polegi vaja midagi ütelda, kohe on selge, et nõuandmine käib. Väga hea kompa on, mõlemad justkui pageksid oma kohast, aga samas, midagi ei jää puudu.
Koogikuhi kui Pisa torn :)
VastaaPoistaJa teisel pildil vahvad ilmekad näod :)
Aitäh, panin vihjed kirja.
VastaaPoistaEga mul vist Nagi jaoks hetkel aega olegi. Aga midagi sellist oleks perspektiivis vaja, et juurde öppida. Ma suuremaid meeme enam sellepärast ei teegi, et ei jöua kommenteerida, ehkki oli huvitav. Fotojaht on nii väike, et jöuab mitu korda yle käia :)
Oudekki - aitäh! ise pisut kardan pilte, kuhu keskele tühja ruumi jääb, tuleb tunne, et asjad valesti paigas, aga vahel paistab, et tuleb pildile kasuks... teeb nagu mõttele ruumi.. :)
VastaaPoistavuuduu - ma ka ei jõuaks rohkem, vahel tundub, et nüüdki veedan liiga aega arvuti ääres :)
mulle tundub teise pildi tühi ruum nagu mõttepausina. Väga meeldib!
VastaaPoistaKoogivirna all pole nõud nagu ollagi... :D
VastaaPoistaAga noorema nõuanded on vanemale õite kummalised.
:D
Ai k'nõu...
Imeilusad pildid!
VastaaPoistaA.I.V.O - "otsi kookide alt nõu" oleks pidanud panema pildile nimeks :) Suurema õe ilme järgi otsustades, pole tõesti tegemist mingi tavalise nõuga :)
VastaaPoistaMorgie - aitäh! :)
Herkullisen näköisiä perunarieskoja, nami! Uunituore leipä on jotain aivan ihanaa, ihan eri asia kuin kaupan leivät :)
VastaaPoistaTuosta kuvastahan saisi vaikka kuinka monta hauskaa tarinaa :)