maanantai 28. marraskuuta 2011Vaikka minä unohtaisin koko joulun, niin meillä ei sitä valttämättä huomaisikaan. Se kun hiipii kotiimme ihan itsestään. Ensin huomaan, että jostain on löydetty tontulakki, pian toinen ja kohta niitä viliseekin ympärillä useampi. Pöydille ilmestyy lelumainoksia ja keskeneräisiä lahjalistoja. Kauppalistoihin ilmestyvät piparitaikinan ainekset. Vaatimalla vaaditaan hakemaan kellarikomerosta jouluvalot ja pian ne jo loistaa ikkunoissa, sängynpäädyissä, maljakoissa ja ties missä. Ihan huomaamattani olen mukana tekemässä taikinoita ja työntämässä uuniin kymmeniä pellillisiä pipareitä, kantamassa kaupasta kilotolkulla klementiinejä ja kaivelemassa lapsille jouluyllätyksiä varten esille askartelutarvikkeita. Ja joulun tuoksu tulee tekemisten mukaan. Meillä se on pipareiden paistamisen ja klementiinien tuoksuinen. Veikkaan, ettei täällä hirveästi valitettais, jos näillä kahdella herkulla mentäisi aattoon asti. Tai siis no, minä valittaisin. Että muutakin on syötävää.
Siitä sujuvasti tän iltaiseen hetken-helmeen :
"Dooooriis, doooriis, veit muuun sydämeeen", hoilotti kolmevuotias suu täynnä mandariineja ja tonttulakki hassusti päässä. 11v roikkui jääkaapin ovella, ja mietti, että mitä ottaisi sieltä leivän päälle. "Ota  jo jotain ja laita ovi kiinni", kuului jonkun kommenti. Hetken päästä huikkasi 11v, "Äiti, onko toi koskenkorva-levite tarkoitettu leivän päälle, vai tarviitko sitä jossain muualla?" 

TÄH?

Aaa, joo... se koskenlaskija.... juu leivän päälle, leivän päälle...

3 kommenttia:

 1. mina ei saa soome keelest aru, niuks :-(
  Eve, sa enne kribasid ikka eesti keeles ka. Palun, palun subtiitreid!

  VastaaPoista
 2. Ensimmäistä kertaa kurkkimassa tässä blogissa ja olen hieman ihastunut. Lisää kahvia ja täytyypä syventyä lukemaan oikein kunnolla :)

  Hauskaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
 3. sirtsumamma - eks ma katsun miskit välja nuputada, kahjuks enam pole aega kahes keeles sama teksti kirjutada. Ehk õnnestuks nii, et ühes keeles tekst ja teises sisukokkuvõte? Peab järele proovima!

  Onnellinen Koti - ihastuminen tuntuu aina kivalle :) ja tervetuloa lukijaksi :) Mukavaa viikkoa sinunkin perheelle (köhöm.. kävin jo kurkkimassa blogiasi ;) )

  VastaaPoista