lauantai 12. maaliskuuta 2011

Laiska kokki. Laisk kokk.


Laiskan kokin kalapäivä.  1kg pussi pakastettua peruna-sipuli sekoitusta, 0,5 kg lohta (kai muukin kala käy), pari desia (maidotonta) ruokakermaa. Uuni 200 asteeseen. Perunat paperilla vuoratulle uunipellille, päälle suolaa + halutessa muita mausteita ja puolet kermasta. Sinne päälle kalanpaloja (ei tartte olla mitenkään hienosti ja taitavasti leikattuja, ihan kökötkin maistuu yhtä hyvälle), kalanpalojen päälle ripaus suola+mausteita ja loput kermasta. Uuniin; ja uunista pois kun perunat kypsiä (jos on epävarma siitä, että milloin, niin kypsyyttä voi kokeilla veitsellä tai haarukalla). Jos pelkää, että kalat palaa, niin voi laittaa folion päälle. Meillä ei palannut. Helppo kuin mikä! Valmiin paistoksen päälle ripoteltiin tilliä ja kaveriksi syötiin kurkku-sipuli-jääsalaatti-porkkana salaattia.Alas meni, eikä kukaan valittanut! Ruuan jälkeen laiska kokki heitti uuniin pellillisen sämpylätaikinaa, joten iltapalaksi laiska kokki tarjosi peltisämpylää.  Ja että sämpylästä tuli tosi runsas, jäi vielä aamuksikin. Laiska kokki on tyytyväinen - ei tartte aamulla välttämättä puuroakaan keittää.. ;)
***
Laisa koka kalapäev. 1kg sügavkülmutatud kartuli-sibula segu, 0,5kg lõhet (muu kala käib vast kah) ja paar detsiliitrit rõõska koort. Kartulid paberiga vooritatud plaadile, peale soola+soovi korral muid maitseaineid ja vala peale ka pooled koorest. Sinna peale kalatükke ( ei pea olema peenelt fileeritud, sest kehvema väljanägemisega tükid maitsevad sama hea), kalatükkide peale pisut soola ja lõpud koorest. Siis 200 kraadisesse ahju kuniks kartulid küpsed (noa või kahvliga võib ju vahepeal küpsusastet proovida). Valmis "küpsetise" peale värsket tilli, või sibulat või miskit oma maitse järgi. Ahjuroa kõrvale sõime kausitäie porgandi-kurgi-salati-sibula salatit. Läks kenasti alla ja keegi ei nurisenud :) Peale sööki viskas laisk kokk ahju plaaditäie sepikutainast ja õhtusöögiks pakutigi värsket plaadisepikut. Ja et sepikust tuli suur ja paks, jäi veel hommikukski. Laisk kokk on rahul - hommikul ehk pole vaja putru keetagi...  ;)


2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Ei sitä läheskään aina jaksa kokkailla kovin kauaa, helpot ja yksinkertaiset ruuat on hyviä ja jos vielä maistuvat kaikille niin mikäs sen parempaa. Sitäpaitsi laiska kokki ei kyllä olisi leiponut itse mitään sämpylätaikinaa, joten ei kuulostanut laiskalle minusta! :)

    VastaaPoista
  2. Jah, kustotsast Sa laisk olid, kui vaaritasid, küpsetasid ja isegi salati riivisid-hakkisid...?

    VastaaPoista